Värmen vi har här i Älvsbyn nu (tillsammans med 24 h sol såklart!) gör att jordgubbarna mognar otroligt fort. Det är nästan så att det går att se med blotta ögat hur de blir allt större och börjar skifta från grönt till rosa till rött. När vi planterade jordgubbarna var vår bästa gissning att de skulle vara mogna i slutet av juli, men det verkar bli tidigare än så! Därför är förberedelserna för att kunna börja sälja jordgubbar i full gång här ute på udden 🙂

När går det då att köpa jordgubbar från Skataudden? 

Det är ännu svårt att säga, men om det fortsätter mogna i samma takt som nu tror vi att vi kan börja plocka i mitten av nästa vecka (dvs runt 18-19 juli).

När öppnar självplocket?

För att vi ska kunna öppna för självplock krävs att det mognat många jordgubbar, därför kommer det ta längre tid. Vi kommer börja med att sälja färdigplockade liter ute hos oss på gården. Förhoppningsvis mognar det så mycket jordgubbar samtidigt att vi kan öppna för självplock. Om inte kommer vi hålla oss till att sälja färdigplockade bär. Men med detta väder (som inte verkar försvinna) ser chanserna för självplock goda ut!

Vi håller er självklart uppdaterade när det finns bär att köpa eller plocka.

Hoppas vi ses i jordgubbslandet snart!

/Beatrice & Erik